Wijntrip – Overnachten in Bernkastel

Overnachten in Bernkastel

Voor ons weekendje naar Bernkastel was ik op zoek naar een leuke plek om te overnachten. Op loopafstand van het centrum, goed te bereiken met de auto en niet te prijzig (want we geven het geld natuurlijk liever uit aan mooie wijntjes!).

Al snel kwam ik het appartementje Altes Eichamt tegen. Parkeerplaatsen voor de deur, betaalbaar en op loopafstand van de plekken die wij wilden bezoeken. We hebben direct geboekt en ik heb er geen seconde spijt van gehad.

Altes Eichamt

Altes Eichamt is een klein appartementje op de Nikolausufer in Kues (Kues ligt op de linkeroever van de Moezel, Bernkastel op de rechteroever). Het appartement heeft een keukentje, een badkamer, een zithoek en een tweepersoonsbed. Het is er gezellig ingericht en het was schoon.

Altes Eichamt Bernkastel

Altes Eichamt overnachten Bernkastel
Altes Eichamt

In een aantal beoordelingen van gasten had ik gelezen dat het appartement aan een drukke weg ligt. Daardoor hebben mensen s’nachts last gehad van verkeersgeluiden. Er rijden inderdaad vrij veel auto’s voorbij, maar voor mij maakte het uitzicht vanuit het appartement dat allemaal goed. Het was prachtig om wakker te worden, de gordijnen te openen en de Moezel en de steile hellingen van Bernkastel te zien.

Uitzicht op de Moezel
Uitzicht op de Moezel

Onder het appartement zit een kleine Imbiss waar elke ochtend (vanaf 6 uur) belegde broodjes, croissantjes en koffie worden verkocht. Hier zijn we s’ochtends een ontbijtje gaan eten op het kleine terras met twee tafeltjes en een bankje.

Ik wil liever geen boter op mijn brood, dus ik had gevraagd of ik een croissantje met alleen kaas kon krijgen. Na een bezorgde blik van de vriendelijke meneer achter de toonbank kreeg ik een croissant met kaas en jam. Want alleen kaas.. Dat kan natuurlijk niet.

Altes Eichamt Bernkastel
Nikolausufer 22

 

Wanneer wij nog een keer terug gaan naar Bernkastel, zou ik zeker weer kijken of Altes Eichamt beschikbaar is.

***

Heb jij een hotel / appartement in Bernkastel dat je zou aanraden?

Verder lezen