Wijntrip – Borrelen & Eten in Bernkastel

Borrelen & Eten in Bernkastel

In Bernkastel zijn er ontzettend veel (toeristische) terrasjes te vinden. Bij vrijwel elke vinotheek verkopen ze eigen wijnen (riesling!), zowel om daar op te drinken als om mee te nemen.

Tijdens ons weekendje weg in Bernkastel hebben we een aantal gezellige en mooie wijnbarren en restaurants bezocht die zeker een bezoekje waard zijn.

Brückenkeller

De eerste wijnbar waar wij een glaasje riesling hebben besteld, was ook meteen de eerste die we tegen kwamen.. Het appartement waar wij overnachtten lag in Kues (Kues ligt op de linkeroever van de Moezel, Bernkastel op de rechteroever) en onder de brug die Kues aan Bernkastel verbindt, is de Brückenkeller. Een gezellige wijnbar waar ze Fehres schenken, riesling wijnen gemaakt van druiven van de Brauneberger Juffer und Brauneberger Juffer Sonnenuhr. De wijnen smaken prima (iets uit balans naar mijn smaak) en je kijkt uit over de Moezel terwijl je van een drankje kunt genieten.

De proeverij is een aanrader. Zeven kleine glaasjes worden opgediend op een houten dienblad in de vorm van een wijnblad. Wij kregen te proeven;

  • Grauschiefer Riesling Trocken, 2018.
  • Brauneberger Juffer Alte Reben, 2017.
  • Brauneberger Juffer Riesling Spätlese Halbtrocken, 2018.
  • Brauneberger Juffer Riesling Spätlese Feinherb, 2016.
  • Riesling Qualitätswein, 2017.
  • Brauneberger Juffer Sonneuhr Riesling Spätlese, 2018 (onze favoriet van Fehres!)
  • Bernkasteler Doctor Riesling Spätlese, 2015.
Wijnproeverij Brückenkeller riesling
Wijnproeverij Brückenkeller

Schützenhaus

Wat ik misschien nog wel het mooiste vond aan ons weekend in Bernkastel, was het wandelen tussen de wijnvelden. Steile paden omringd door wijnstokken.. Het was prachtig. Na de wandeling naar boven, vonden wij het wel tijd voor een glaasje water. En uiteraard een riesling..

We kwamen uit bij Schützenhaus, een bistro met uitzicht over de stad. Hier, op ‘het balkon van Bernkastel’ zoals ze het zelf noemen, kun je heerlijk buiten zitten en uitkijken over de wijnvelden en de Moezel. Wij dronken een heerlijke riesling van Wwe. Dr. H. Thanisch uit 2017.

Thanisch Riesling Bernkastel
Thanisch Riesling en het uitzicht van Schützenhaus

Dillinger

Ook zeker een aanrader is Dillinger, een Strausswirtschaft in het centrum van Bernkastel. De wijnmakers van Dillinger runnen deze wijnbar en verkopen hier hun eigen wijnen. Onze favorieten van deze wijnmaker zijn de Spätburgunder Blanc de Noir trocken en de Bernkastel – Kueser Kardinalsberg Riesling Auslese trocken uit 2017 (van de laatste ging er ook een flesje mee naar huis).

De tafeltjes op het terras zitten continu vol. Logisch ook, het ziet er gezellig uit en ze schenken prima wijnen. De wijnen worden geserveerd in een Krug, of een karafje.

Dillinger riesling Bernkastel
Dillinger riesling in een Krug

Rotisserie Royale

Van de drie avonden die wij in Bernkastel hebben gegeten, hebben we twee keer gegeten bij Rotisserie Royale. We hebben genoten van zowel het drie-gangen seizoensmenu als het vijf-gangen menu met wijnarrangement. De borden waren mooi opgemaakt, het eten smaakte heerlijk en de wijnen waren goed. We hadden hier het liefst alle drie de avonden gegeten, maar de eerste avond hadden we dit mooie restaurantje nog niet gevonden.

Rotisserie Royale soep
Rotisserie Royale – Pittige wortelsoep met garnalen
Rotisserie Royale dessert
Rotisserie Royale – Dessert

***

Wat is jouw favoriete wijnbar of restaurant in Bernkastel?

Verder lezen

1 Comment