Proeven – Golan Heights Mount Hermon White

Wine Bottle Golan Heights Mount Hermon White

Afgelopen week kwam ik wijn tegen van Golan Heights en ik bedacht me dat ik nog niet eerder een wijn uit Israël had gedronken. Een mooi excuus om een flesje te kopen en te proeven!

Golan Heights Winery

De Golan Heights Winery is in 1983 opgericht in Katzrin, in het centrum van Golan. Dit wijnhuis maakt verschillende wijnstijlen, onder de labels Yarden, Gamla, Hermon en Golan. Ze produceren meer dan 5 miljoen flessen per jaar.

Golan Heights

De wijnen van de Golan Heights Winery komen uit Galilea, het noorden van Israël. Galilea wordt gezien als het beste gebied in Israël om druiven te verbouwen. De koelste temperaturen zijn te vinden in Golan en er worden druiven van hoge kwaliteit geproduceerd. De druiven groeien hier op een vulkanische bodem, op 400 tot 1200 meter boven de zeespiegel.

White Wine and Tajine

Mount Hermon White, 2018

De Mount Hermon White is een blend van Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier en Semillon.

De wijn heeft een heldere en lichte citroengele kleur.

Bij het openen van de fles ruik ik direct bloesem, limoen en groene appeltjes. Bij het proeven komen hier nog aroma’s van peer, perzik en meloen bij. De wijn is droog en heeft een licht tot medium body en aangename zuren.

De wijn is nu op dronk en kan ongeveer 2 jaar bewaard worden.

Wijn-Spijs

Wij hebben deze wijn gecombineerd met een tajine gerecht met aubergine, kikkererwten, cherrytomaten, rode peper en parelcouscous.

***

Golan Heights Tasting Notes Pin

***

Wat is jouw favoriete Israëlische wijn?

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *