5 Must Have Wijnboeken

Must Have Wine Books

Ik ben dol op wijn.

Daarom besloot ik een jaar geleden de WSET 1 en de WSET 2 te volgen. Ik heb beide cursussen met distinction afgesloten en als ik één ding geleerd heb, dan is het wel dat je meer over wijn kan leren door meer wijn te proeven. Wijn van verschillende druiven, uit verschillende regio’s en verschillende klimaten..

Maar ook door te lezen kun je natuurlijk meer leren over wijn. Het afgelopen jaar heb ik een aantal wijnboeken aan mijn collectie toegevoegd en dit zijn mijn 5 must have boeken voor wijnliefhebbers.

Wine Books & Wine Bottles

1. Wine Folly

Het boek dat ik alle wijnliefhebbers, beginners of gevorderden, aanraad is Wine Folly van Madeline Puckette en Justin Hammack. Het is een praktische gids waarin op een toegankelijke manier wordt geschreven over verschillende wijnlanden, 100 druivenrassen en wijn-spijs combinaties. Het boek is ontzettend mooi vormgegeven en er staan veel handige infographics in. Ik pak het boek er vaak even bij als ik een nieuwe wijn ga proeven of als ik snel iets wil opzoeken over een bepaalde druif.

2. The World Atlas of Wine

Niet echt een handzaam formaatje en ook waarschijnlijk niet echt een boek dat je van kaft tot kaft zal lezen. Toch is deze wijnatlas van Hugh Johnson en Jancis Robinson zeker een must have!

“The most useful single volume on wine ever published… If I owned only one wine book, it would be this one.”

Aldus wijnschrijver Andrew Jefford. In The World Atlas of Wine worden vrijwel alle wijnlanden ter wereld behandeld. Er staan duidelijke kaarten in het boek en ik gebruik het boek vooral om snel informatie op te kunnen zoeken over verschillende wijnregio’s.

3. Windows on the World – Complete Wine Course

Windows on the World is het boek van de wijncursus van Kevin Zraly. Hij gaf wijnopleidingen in het Windows on the World restaurant in het World Trade Center. Dit boek is een goede introductie in de wereld van wijn voor beginners. Het leest als een cursusboek en er staan veel leuke feitjes en weetjes in. Ook staan er achterin het boek quiz-vragen, zodat je kunt zien of je alle informatie goed hebt begrepen.

Een fijn boek om door te bladeren en zo nu en dan eens door te lezen.

4. The History of Wine in 100 Bottles

8000 jaar geleden maakten mensen al wijn. En in de tussentijd is er veel veranderd en veel gebeurd. In The History of Wine in 100 Bottles geeft Oz Clarke hier een mooi overzicht van. Hij begint in 6000 v.C., toen in Georgië wijn werd gemaakt in kveri’s (grote kruiken van aardewerk) en het boek eindigt in 2014, met de fraude van Rudi Kurniawan. De teksten zijn op een toegankelijke en leuke manier geschreven, zeker geen droge stof, en daardoor een echte must have voor op de boekenplank.

5. Champagne

Last, but not least.. Champagne van Peter Liem. Ik kreeg dit boek als cadeau van mijn man toen ik de WSET 2 had gehaald. Dit boek stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en ik ben er zo blij mee! Dit boek, of beter gezegd deze set, is echt prachtig. De set bestaat uit een duidelijk en informatief boek van Champagne expert Peter Liem en kaarten set van de Champagne regio. In het boek staan geweldige foto’s en het verhaal gaat diep in op de Champagne regio, de geschiedenis, de productie en de producenten.

Wine Books

***

Must Have Wine Books Pin

***

Wat is jouw must have wijnboek?

 

Deze review bevat affiliate links. Lees mijn disclaimer.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *