Recensie – After She Wrote Him by Sulari Gentill

Oude typemachine, rode wijn, notitieboekje met pennen, After She Wrote Him boek

Titel: After She Wrote Him
Auteur: Sulari Gentill
Publicatie datum: April 7th 2020
Genre: Thriller

After She Wrote Him

Madeleine d’Leon weet neit waar Edward vandaan kwam. Hij is gewoonweg een personage in haar nieuwste boek. Maar terwijl ze begint te schrijven, kan ze nergens anders meer aan denken dan aan hem. Zijn charme, zijn donkere haar, zijn pen waarmee hij zijn nieuwste literaire roman schrijft…

Edward McGinnity krijgt Madeleine niet uit zijn gedachten – haar zachte glimlach, haar aanstekelijk enthousiasme. Zij is de ideale vrouw voor zijn nieuwe boek.

Maar wie is de auteur en wie is het personage? En als de grenzen beginnen te vervagen, wie wordt er getroffen als er een moordenaar opstaat?

Volgen we elkaar al op GoodReads en Hebban?
Book Cover After She Wrote Him

Fascinerend & Origineel

After She Wrote Him begint met Madeleine. Ze is een rechter, maar ze zou liever schrijfster zijn. Op een dag tijdens een vergadering bedenkt ze een personage genaamd Edward McGinnity. Als Madeleine thuis komt na haar vergadering, vertelt ze haar man Hugh Lamond over Edward.

Edward is ook een schrijver. Hij werkt aan een verhaal over een thriller schrijfster genaamd Madeleine. Wanneer Edward een expositie bezoekt van schilderijen van zijn mooie vriendin Willow, raakt hij in gesprek met Geoffrey Vogel. Vogel is een flamboyante man en de redacteur van Edward’s laatste boek. Edward vond de aanpassingen die Vogel had gedaan maar niets en zowel Willow als Edward hebben een hekel aan Vogel.

Kort na het gesprek tussen Vogel en Edward, wordt Vogel’s lichaam aangetroffen. Hij is van de trap gevallen en de politie denkt dat iemand hem geduwd heeft. Wanneer Willow wordt ondervraagd door de politie, dwalen Edward’s gedachten af naar Madeleine. Wat zou zij als thriller schrijfster vinden van de dood van Vogel?

Writer-ception

Madeleine’s realiteit vermengd zich met het fictieve leven van Edward. Ze verwerkt haar echte vriendin in het verhaal van Edward, Edward verwerkt zijn echte vrienden in het verhaal van Madeleine en hun verhalen lopen steeds meer door elkaar heen. Madeleine bedenkt een zeer gedetailleerd leven voor Edward en Edward doet hetzelfde voor haar. Ze beginnen zelfs tegen elkaar te praten..

Als lezer krijg je een kijkje in de gedachtewereld van een schrijver. Of zoals de schrijfster het zelf verwoord:

“It’s an exploration of an author’s relationship with her protagonist, an examination of the tenuous line between belief and reality, imagination and self, and what happens when that line is crossed.”

Madeleine en Edward denken continu aan elkaar. Edward vraagt zich af wat Madeleine zou vinden van de situatie rondom Vogel’s dood. Madeleine brengt haar tijd liever schrijvend door dan met vrienden of haar man.

Je vraagt je als lezer af wie er echt is.

“What if you wrote of someone writing of you? In the end, which of you would be real?”

Ik vond dit een ontzettend spannend boek. Dit is een totaal nieuw soort mysterie. Er komen zo veel vragen op tijdens het lezen. Wie schrijft er over wie? Wie heeft Vogel vermoord? Zijn Edward’s vrienden te vertrouwen? Kan Madeleine haar man vertrouwen? Begint ze door te draaien? Is ze wel echt..?

Zeer origineel en fascinerend. Het einde zat erg goed in elkaar. Dit is een aanrader voor iedereen die van een goed mysterie houdt.

4 van de 5 sterren

***

After She Wrote Him pinterest

***

Wat is jouw favoriete thriller?

 

Bedankt NetGalley en Poisened Pen Press voor de eARC in ruil voor een eerlijke recensie.

Deze review bevat een affiliate link. Lees mijn disclaimer.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *